Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter

Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter
Foto: Jenny Olsson

Dessa härliga cupcakes med choklad och pinjenötter är verkligen oemotståndligt goda.

23 april 2009
Visa mer

Du behöver

Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk nybryggt kaffe
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa flingsalt
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 dl pinjenötter

Glasyr

  • 50 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 msk nybryggt kaffe

Gör så här

  1. Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna till de har fått fin färg. Ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
  4. Smält smör, grovhackad blockchoklad i en kastrull på låg värme tillsammans med yoghurten och kaffet. Blanda med äggsmeten.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt en en separat bunke och vänd sedan försiktigt ned i äggsmeten. Rör försiktigt ner pinjenötterna i smeten, men spara några till garneringen.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
  8. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till glasyren med en elvisp. Spritsa eller bred på glasyren på cupcakesen när de har svalnat. Garnera med pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept