Limemarinerade räkor med chiliaioli

40 min
5
Limemarinerade räkor med chiliaioli
Foto: TV4

Limemarinerade stora räkor på salladsbädd med chiliaioli.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida.


5 december 2011
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
40 min
5

Du behöver

Tigerräkor

  • 20 st tigerräkor eller stora räkor
  • 2 st lime, rivet skal och saft
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk hackad persilja

Chiliaioli

  • 4 dl majonnäs
  • 1 st färsk röd chilipepparfrukt, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st citron, saften
  • 0,5 st röd paprika, finhackad
  • Salt
  • Peppar

Salladsbädd

  • 1 kruka romansallad
  • 1 ask ruccolasallad á 80 g
  • 0,5 st gurka
  • 1 ask körsbärstomater

Gör så här

  1. Blanda limeskal- och saft, rapsolja och hackad persilja till en marinad.
  2. Häll i räkorna och låt stå i kylen minst 30 minuter.
  3. Blanda alla ingridienser till chiliaiolin, ställ in i kylen och låt stå till servering.
  4. Skär eller strimla alla ingredienser till salladsbädden och lägg upp på ett fat.
  5. Trä räkorna på grillspett, 4 på varje.
  6. Fräs i stekpannan väldigt snabbt, endast några sekunder på varje sida.
  7. Lägg på salladsbädden och servera med chiliaioli.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept