Limemarinerade räkor med chiliaioli

Limemarinerade räkor med chiliaioli
Foto: TV4

Limemarinerade räkor med chiliaioli

Av: Jenny - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

40 min

Limemarinerade stora räkor på salladsbädd medchiliaioli.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig ochrecepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kandärför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tigerräkor

  • 20 jätteräkor
  • 2 limefrukter, rivet skal och saft
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk persilja, hackad

Chiliaioli

  • 4 dl majonnäs
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 citron, saften
  • 0,5 röd paprika, finhackad
  • salt
  • peppar

Salladsbädd

  • 1 kruka romansallad
  • 1 ask rucolasallad (à 80 g)
  • 0,5 gurka
  • 1 ask körsbärstomater

Gör så här

  1. Blanda limeskal- och saft, rapsolja och hackad persilja till en marinad.
  2. Häll i räkorna och låt stå i kylen minst 30 minuter.
  3. Blanda alla ingridienser till chiliaiolin, ställ in i kylen och låt stå till servering.
  4. Skär eller strimla alla ingredienser till salladsbädden och lägg upp på ett fat.
  5. Trä räkorna på grillspett, 4 på varje.
  6. Fräs i stekpannan väldigt snabbt, endast några sekunder på varje sida.
  7. Lägg på salladsbädden och servera med chiliaioli.