Jennies laxsallad med sparris

20 m
4
Jennies laxsallad
Foto: TV4

Matig sallad med varmrökt lax, matvete, kokt ägg och sparris. Mixa en krämig dressing med smak av dill och citron till.

30 juli 2016
Visa mer
20 m
4

Du behöver

Sallad

  • 2 dl matvete
  • 4 ägg
  • 1 bunt grön sparris
  • 0,5 gurka
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 g varmrökt lax
  • 3 salladslökar
  • 200 g färsk spenat
  • salt och peppar

Dressing

  • 1 ägg
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 ekologisk citron, (varav 1 saft och zest + 1 till garnering)
  • 1 bunt dill
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sallad
    Koka matvete enligt instruktioner på förpackningen. Låt svalna.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6 minuter från kokpunkten. Spola i iskallt vatten och skala. Låt svalna.
  3. Koka sparris i 1 minut, skölj i iskallt vatten. Skär sparris i munsstora bitar, gurka i tärningar, halvera cocktailtomater samt skiva salladslök tunt.
  4. I en uppläggningsskål, bottna med spenat och matvete, lägg sedan i gurka, salladslök och tomater. Ringla dressingen över.
  5. Dela äggen och lägg på samt bryt ner laxen i mindre bitar och lägg på sparrisen.
  6. Garnera gärna med några dillvippor och några extra klyftor med citron.
  7. Dressing
    I en hög cylinderbunke, lägg i hela det råa ägget samt olja, dijonsenap, zesta citronen och pressa saften. Kör med stavmixer från botten och uppåt till en krämig majonnäs.
  8. Finhacka dill och rör ner dill och crème fraiche i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept