Jennies kimchiburgare

ca 30 m
4
Kímchiburgare
Foto: TV4
Från Mitt kök

Hamburgare med ost och vietnamesiskt kryddad vitkålssallad. Helt ny smak på din gamla vanliga burgare.

14 november 2015
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

Kimchislaw

  • 0,25 litet vitkålshuvud
  • 1 liten morot
  • 8 cm purjolök
  • 1 äpple
  • 2 tsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk socker
  • 2 msk gochujaro (koreanskt chilipulver), kan ersättas med 0,5 msk chiliflakes + 1,5 msk paprikapulver
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja

Hamburgerkött

  • 600 g nötfärs, gärna grovmalen högrev
  • 0,5 dl ljus soja, japansk typ
  • 2 msk farinsocker
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivor cheddarost
  • 12 skivor gurka, tunna
  • 1 huvud sallad
  • 1 dl majonäs

Gör så här

  1. Börja med kimchislawen.
  2. Finstrimla vitkål, riv morot, skiva purjolök och finhacka äpple.
  3. Lägg i en stor bunke och riv i ingefära och vitlök. Lägg i socker, chilipulver, fisksås, salt och sesamolja. Blanda väl och massera in kryddorna i grönsakerna. Låt stå 15 minuter så smakerna gifter sig.
  4. Rosta brödet lätt i ugnen eller i stekpannan i någon minut.
  5. Blanda nötfärs, soja, farinsocker, riven vitlök, sesamolja, salt och en nypa svartpeppar väl och forma till 4 burgare.
  6. Stek ca 1-2 minuter per sida i väldigt het panna. Lägg på osten på den första stekta sidan medan andra sidan steks, så smälter den lite.
  7. Lägg salladsblad på bottendelen av brödet och bred majonnäs på toppskivan. Lägg sedan på burgaren och salladen och toppa med kimchislaw och gurka.
  8. Supergott med en krispig sallad eller pommes till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept