Skiva lök och hacka 4 vitlöksklyftor. Fräs i 1 dl olivolja i en tjockbottnad gryta med lock.
Skär aubergine i stora tärningar låt steka med när löken mjuknat. Skiva zucchini grovt och låt steka med när auberginen blivit mjuk och fått lite färg. Klipp tomaterna några gånger och häll sedan i grytan.
Skär potatisen i grova tärningar och lägg i grytan. I med oregano och smaka av med salt och
peppar. Låt puttra i 30 minuter. Lägg i de vita bönorna de sista 5 minuterna.
Riv gurkan till tzatzikin och salta. Låt stå i 10 minuter och dra vattnet ur sig. Krama sen ur allt vatten ur gurkan. Blanda med yoghurten, 2 msk olivolja och riv ner 1 klyfta vitlök. Hacka dillen och rör ner i tzatzikin.
När grytan kokat klart och alla grönsaker är mjuka, smaka av med salt och peppar. Bryt fetaosten
över grytan, ringla lite extra olivolja över och servera med tzatziki och ett gott brytbröd.