Jennies grönsaksgryta

40 m
4
Jennies grönsaksgryta
Foto: TV4
Från Mitt kök

Matig vegetarisk gryta med aubergine, zucchini, potatis och tomat. Toppas med fetaost och serveras med tzatziki och gott bröd.

1 oktober 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 2 aubergine
  • 2 zucchini
  • 6 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 burk stora vita bönor, avrunna
  • 0,5 msk torkad oregano
  • 1 dl + 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 1 bunte dill

Till servering

  • grekiskt lantbröd eller annat surdegsbröd

Gör så här

  1. Skiva lök och hacka 4 vitlöksklyftor. Fräs i 1 dl olivolja i en tjockbottnad gryta med lock.
  2. Skär aubergine i stora tärningar låt steka med när löken mjuknat. Skiva zucchini grovt och låt steka med när auberginen blivit mjuk och fått lite färg. Klipp tomaterna några gånger och häll sedan i grytan.
  3. Skär potatisen i grova tärningar och lägg i grytan. I med oregano och smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 30 minuter. Lägg i de vita bönorna de sista 5 minuterna.
  4. Riv gurkan till tzatzikin och salta. Låt stå i 10 minuter och dra vattnet ur sig. Krama sen ur allt vatten ur gurkan. Blanda med yoghurten, 2 msk olivolja och riv ner 1 klyfta vitlök. Hacka dillen och rör ner i tzatzikin.
  5. När grytan kokat klart och alla grönsaker är mjuka, smaka av med salt och peppar. Bryt fetaosten över grytan, ringla lite extra olivolja över och servera med tzatziki och ett gott brytbröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept