Jennies asiatiska kycklingburgare

ca 30 m
4
Jennies asiatiska kycklingburgare
Foto: Tv4
ca 30 m
4

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk fisksås
  • 1 ägg
  • 4 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 4 hamburgerbröd, gärna brioche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk srirachasås
  • 1 bunt koriander

Till servering:

  • ketchup
  • salladsblad
  • gurka
  • tomat
  • avokado
  • pommes frites

Gör så här

  1. Häll vatten, fisksås och ströbröd i en stor bunke. Låt svälla i 5 minuter.
  2. Finhacka korianderstjälkar. Blanda med majonnäs och sriracha.
  3. Skiva salladslök fint, endast det gröna, riv vitlök och ingefära och tillsätt till bunken tillsammans med ägg och kycklingfärs.
  4. Salta och peppra.
  5. Blanda försiktigt men väl så det blir en jämn smet.
  6. Dela upp i fyra delar och forma till burgare.
  7. Stek eller grilla till genomstekta, 68°C i mitten.
  8. Värm hamburgerbröd.
  9. Servera burgarna med ketchup, salladsblad, skivad gurka, tomat, avokado och korianderblad. Pommes är så klart gott till!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept