Jennie Walldéns bästa revbensspjäll

3,5 h
4
Jennie Walldéns bästa revbensrecept
Foto: TV4
3,5 h
4

Du behöver

  • 2 kg tunna revben

Glaze

  • 1 tumstor bit ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl honung
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl skånsk senap
  • 1 tsk tabasco
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk kanel
  • salt och peppar

Servering

  • 700 g potatis, rostad
  • coleslaw

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra.
  2. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Baka i ugnen i 3 timmar.
  3. Riv ingefära och vitlök, blanda samman alla ingredienserna till glazen.
  4. Efter 3 timmar, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Lägg över i en bakplåtsklädd ugnsform. Pensla på glazen tjockt och sätt tillbaka i ugnen där glazen ska sätta sig.
  5. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.
  6. Servera på julbordet eller med en god krispig sallad och potatismos till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept