Räksallad med avokado och nobisdressing

koket.se
Räksallad med avokado och nobisdressing
Foto: tv4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Räksallad med avokado och nobisdressing

16 ingredienser

25 min

Fräsch räksallad med spenat, morötter, avokado och sockerärtor. Serveras med en nobisdressing.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g skalade räkor
  • 1 cosmopolitansallad
  • 70 g färsk spenat
  • 2 morötter
  • 2 avokador
  • 150 g sockerärtor

dressing

  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 dl neutral olja (gärna raps)
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • salt
  • vitpeppar

servering

  • 1 citron, i klyftor
  • ev 4 ägg

Gör så här

Dressing

  1. Koka ägget i exakt 3 minuter. Kyl av i kallt vatten, skala och lägg i en skål. Mosa med en gaffel och tillsätt vinäger, senap och vitlök. Tillsätt oljan droppvis och vispa kraftigt till det blir en krämig dressing. Smaka av med salt och vitpeppar och rör till sist i gräslök.
  2. Hyvla moroten, på mandolin eller med potatisskalare. Skiva sockerärtorna på längden. Skala och skiva avokadon.
  3. Lägg upp sallad och spenat och på den hyvlad morot, sockerärtor och avokadoskivor. Toppa med räkorna och ringla dressingen över. Servera med citronklyftor och eventuellt ägghalvor.