Pimpad jordgubbsmilkshake

4 glas
Från Nyhetsmorgon

Jordgubbsmilkshake pimpad med honung, vaniljpulver, mörkt muscovadosocker och rostade kaksmulor.

20 februari 2014
Visa mer
4 glas

Du behöver

  • 400 g jordgubbar
  • 25 g smör
  • 5 mördegskex i smulor, typ Bravo
  • 1 tsk mörkt muscovadosocker
  • 6 dl standardmjölk
  • 0,5 l vaniljglass eller jordgubbsglass av god kvalitet
  • 3 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl grädde
  • färska jordgubbar i skivor att toppa med

Gör så här

  1. Börja med kaksmulorna som ska toppa milkshaken. Smält smöret i en panna och bryn kaksmulorna. Strö på muscavdosockret och låt bryna med i 1 minut. Häll över på en tallrik för att svalna.
  2. Lägg jordgubbarna i en mixer tillsammans med mjölk. Kör på högsta hastighet till en slät, tjock massa. Tillsätt honung, vaniljpulver samt glass och kör på högsta hastighet igen tills allt är slätt.
  3. Visa grädden löst. Häll milkshaken i höga glas, lägg på en klick grädde och toppa med brynta kaksmulor och färska jordgubbar. Servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept