Pestotoppad caprese på crostini

30 min
4
Från Nyhetsmorgon

Crostini med caprese (mozzarella och tomat) och hemgjord pesto.

18 april 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 0,5 baguette, gärna surdeg
  • 250 g minitomater
  • 150 g minimozzarella
  • olivolja

Pesto

  • 1 kruka basilika, endast blad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk pinjenötter
  • 50 g parmesanost, riven
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva baguetten i ca 1 cm skivor. Rosta i ugn 200 grader tills de är gyllene, ca 5 minuter.
  2. Dela mozzarellaostarna och tomaterna på mitten.
  3. Rosta pinjenötterna.
  4. Mixa vitlök med olivolja och basilika i mixer till en smet.
  5. Tillsätt pinjenötter och mixa lite till, men inte helt slät, det ska vara lite bitar pinjenötter kvar.
  6. Blanda i riven parmesan, salta och peppra.
  7. Lägg mozzarella och tomater på crostinin. Droppa lite olivolja över och salta och peppra. Toppa med peston och dekorera gärna med ett basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept