Bruschetta Tricolore

15 min
4
Från Nyhetsmorgon

Bruschetta i Italiens färger. Tomat för rött, avokado och basilika för grönt och mozarella för vitt.

Vintips
Lupi Reali 
Italien, Montepulciano d'Abruzzo nr 2384 
Ekologiskt
*** (tre solar)
Till enkel, och i Italien rätt vardaglig, mat som bruscehtta vill jag dricka enkelt vin. Bordsvin som inte kräver så mycket eftertanke eller det perfekta vinglaset (kring Medelhavet är små dricksglas vanliga). Mitt val är ett ekologiskt vin från Abruzzo gjort på druvan Montepulciano. Ett bärigt och saftigt vin utan någon strävhet att tala om. Däremot finns det frisk syra som matchar bra med dito i tomaterna. Smörstekt bröd, olivolja och till viss del avocadon rundar av vinets kanter.

17 januari 2014
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 4 skivor italienskt eller franskt surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 2+2 msk olivolja
  • 200 g cocktailtomater, tex romantica
  • 125 g minimozzarella
  • 1 avokado
  • 0,5 näve basilikablad
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Rosta brödskivorna i ugn 200°C till de är gyllene, ca 5 minuter.
  2. Dela tomater i kvartar, och skär minimozzarella i lika stora bitar som tomaterna. Dela avokado, kärna ur och skala. Skär i lika stora bitar som tomater och ost.
  3. Tillsätt 2 msk olivolja och smaka av med salt och peppar. Riv basilikabladen över och rör runt.
  4. När brödet är frasigt och gyllene, ta ut ur ugnen. Dra vitlöksklyftan försiktigt över ena sidan på varje brödskiva, var lätt på handen, vitlöken ska endast nudda brödet, annars blir det för mycket vitlöksmak.
  5. Droppa olivolja på varje brödskiva och lägg på tomat-mozzarella-avokadosalladen. Toppa med några hela basilikablad. Servera genast, gärna med italienska charkuterier till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept