Laxtartar med wasabi, chili och gurka

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

Fräsch förrätt med finhackad lax som serveras i en marinad av soja, wasabi, chili och sesamolja.

Vintips
5059 Stürz Riesling Mosel, Tyskland

3 januari 2014
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 250 g riktigt färsk laxfilé
  • 2 msk ljus soja
  • 4 tsk socker
  • 2 krm wasabi
  • 1 msk sesamolja
  • 1 lime, saften
  • 2 salladslökar, mycket tunt skivade
  • 0,3 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 gurka
  • 2 msk smörgåskrasse
  • 2 tsk rostade sesamfrön att strö över

Gör så här

  1. Blanda marinaden till tartaren genom att blanda soja, socker, wasabi, sesamolja och lime väl. Tillsätt salladslök, chili och sesamfrön.
  2. Finhacka laxfilén, blanda den med marinaden. Rör ihop väl men försiktigt.
  3. Skiva gurka så tunt som möjligt, gärna med mandolin. Klä en assiett med gurkskivor, gärna som en blomma.
  4. Forma ett ägg eller en kula av tartaren och lägg i mitten av tallriken. Strössla över sesamfrön och krasse innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept