Ceviche på lax och pilgrimsmussla

Från Nyhetsmorgon

En fräsch och syrlig förrätt med ursprung i Peru. Perfekt en varm sommardag!

14 juni 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g färsk lax
  • 100 g pilgrimsmusslor
  • 1 mogen avokado
  • 1 knipplök
  • 2 lime
  • 1 mild röd chilifrukt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • nymalen peppar

Gör så här

  1. Pressa lime i en skål. Tillsätt salt och honung och blanda väl.
  2. Skiva löken så tunt som möjligt. Skiva chilin tunt. Blanda båda med limejuicen.
  3. Tärna lax och pilgrimsmusslor i 0.5 cm tärningar. Skala avokado och tärna i 0.5 cm tärningar. Lägg i en stor skål och häll den syrliga marinaden över.
  4. Finhacka koriander, både blad och stjälkar, och blanda till sist med övriga ingredienser. Peppra.
  5. Lägg i små djupa skålar eller vackra glas. Garnera med korianderblad. Servera gärna crostini eller salta kex till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept