Snabb yoghurtdessert med lönnsirap

Från Nyhetsmorgon

Maple syrup-yoghurt, kanderade pekannötter och granatäppelströssel. Enkelt och gott till efterrätt!

10 oktober 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 50 g pekannötter
  • 1,5 msk strösocker
  • 1+2+3 msk maple syrup (lönnsirap)
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 granatäpple

Gör så här

  1. Börja med nötterna. Smält socker och 1 msk maple syrup i en tjockbottnad panna.
  2. Tillsätt pekannötter och rör runt så alla nötter täcks av kanderingen. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt och låt svalna.
  3. Blanda turkisk yoghurt med 2 msk maple syrup.
  4. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Hacka de kanderade nötterna grovt.
  5. I fyra vackra glas, bottna med yoghurt, ringla lite extra maple syrup över och strössla kanderade pekannötter och granatäppelkärnor över. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept