Rabarberkompott, jordgubbar, vanilj och mandelcrumble

ca 15 min
4
Rabarberkompott, jordgubbar, vanilj och mandelcrumble
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Kompott på späda rabarber med jordgubbar, vaniljkesella och kex- och mandelsmulor. Snabb, enkel och god dessert!

24 april 2014
Visa mer
ca 15 min
4

Du behöver

  • 500 g späd rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk kardemumma, krossad
  • 500 g vaniljkesella
  • 500 g skivade jordgubbar
  • 30 g smör
  • 1 dl mandel, grovhackad
  • 5 digestivekex, smulade
  • 1 msk muscovadosocker

Gör så här

  1. Skär rabarbern i skivor om 1 cm. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och kardmumma. Koka i 5-10 minuter. Ställ att svalna.
  2. Smält smöret och låt det brynas lätt.
  3. Lägg i hackad mandel, digestivekex och muscovadosocker. Låt få lite färg på medelvärme i ca 2 minuter under omvärming. Dra åt sidan och låt svalna, gärna på en tallrik så går det snabbare.
  4. Varva den kalla rabarberkompotten med vaniljkesellan och jordgubbar. Toppa med mandelcrumble och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept