Halloncoulis med mynta och vaniljglass

15 min
4
Från Nyhetsmorgon

En vacker och härligt svalkande efterrätt som passar perfekt att avrunda vilken måltid som helst. Hallon, mynta och vaniljglass är en underbar kombination.

3 januari 2014
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 500 g något tinade, frysta hallon
  • 2 krukor mynta
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 dl iskallt vatten
  • 2 lime, skalet av en och saft av båda
  • vaniljglass av god kvalitet

Gör så här

  1. Plocka alla bladen från myntaväxterna. Spara några hela blad till garnering.
  2. I en mixer, hacka fint hälften av bladen och lägg på en torr tallrik. Ta resterna av den pressade limen och dra längs kanten på 4 vackra vida glas. Doppa dem i myntahacket.
  3. Med stavmixer, kör på högsta hastighet resterande mynta, florsocker, vatten, limeskal och limesaft tills allt blandat sig. Häll sedan i hallonen och kör tills coulisen är slät.
  4. Fördela coulisen i glasen. Forma ett ägg eller kula av vaniljglassen och lägg i mitten av glaset. Dekorera med myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept