Bubblig vattenmelonsoppa med mynta

Från Nyhetsmorgon

Härligt somrig dessertsoppa! Byt ut proseccon mot alkoholfri päroncider om du vill laga den utan alkohol.

14 juni 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 liten vattenmelon
  • 1,5 lime, pressad
  • 1 lime, det rivna skalet
  • 0,5 kruka färsk mynta, endast bladen
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl prosecco (eller annat bubblande vin)
  • myntablad att dekorera med

Gör så här

  1. Ta ut fruktköttet ur melonen och skär i små tärningar. Lägg i en bunke.
  2. Lägg limezest och limejuice i bunken tillsammans med melonen. Tillsätt även socker samt myntablad.
  3. Kör med stavmixer eller i en mixer till en slät konsistens.
  4. Ställ soppan i frysen i ca 2 - 3 timmar till den är halvfryst. Rör runt ordentligt.
  5. Fördela soppan i fyra tallrikar. Häll i 0.5 dl prosecco per portion, rör mycket försiktigt så bubblorna inte försvinner. Dekorera med små myntablad och servera iskall.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept