Jordgubbssoppa med vit chokladmousse

4

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 500 g jordgubbar (frysta går bra)
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk mald kardemumma
  • 1 lime, både pressad saft och finrivet skal
  • 4 msk strösocker
  • 0,5 dl pistagenötter
  • citronmeliss i strimlor att dekorera med

Gör så här

  1. Värm grädden i en liten kastrull. Bryt vit choklad och vispa till det smälter.
  2. Riv limeskalet och tillsätt. Rör runt väl. Ställ in i kylen tills det blir iskallt. Låt den gärna ta en runda via frysen, utan att den fryser helt.
  3. Koka upp vatten tillsammans med jordgubbar, socker och kardemumma och låt koka i 10 minuter, tills bären är lite trasiga. Pressa i limen och låt det hela få ett sista uppkok. Ställ att svalna i kylen.
  4. Vispa chokladgrädden till en lös mousse.
  5. Häll jordgubbsoppan i en tallrik och klicka lite mousse i mitten. Toppa med pistagenötter och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept