De ultimata pommes fritesen

De ultimata pommes fritesen
Foto: Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

De ultimata pommes fritesen

Av: Jennie Benjaminsson

Från: Kalasgott

3 ingredienser

Perfekta pommes frites med krispig yta och smörig mitten får du om du friterar dem i tjockbottnad kastrull i ankfett. Bli inte avskräckt nu, ankfett är varken farligt eller äckligt. Det är galet gott och ger de bästa pommes fritesen!

Läs mer om boken

Kalasgott

Ingredienser

portioner
  • 8 fasta potatisar
  • ca 5-6 dl ankfett, tillräckligt mycket för att täcka potatisstavarna
  • salt

Gör så här

  1. Skrubba och skär potatisarna i ca 1x1 cm tjocka stavar.
  2. Skölj av potatisstavarna och torka dem noggrant.
  3. Lägg dem i en tjockbottnad, vid kastrull och häll över ankfettet.
  4. Låt potatisstavarna sjuda i fettet på medelvärme tills de är mjuka, ca 30 minuter.
  5. Skaka kastrullen försiktigt med jämna mellanrum så att potatisen inte fastnar i botten.
  6. Öka värmen till högsta möjliga och fortsätt med skakandet.
  7. Efter ca 15–25 minuter är potatisstavarna vackert gyllenbruna.
  8. Lyft upp de färdiga pommes fritesen och låt dem droppa av på hushållspapper.
  9. Strö över rikligt med salt och servera genast.