De ultimata pommes fritesen

De ultimata pommes fritesen
Foto: Jennie Benjaminsson
Från Kalasgott

Perfekta pommes frites med krispig yta och smörig mitten får du om du friterar dem i tjockbottnad kastrull i ankfett. Bli inte avskräckt nu, ankfett är varken farligt eller äckligt. Det är galet gott och ger de bästa pommes fritesen!

Läs mer om boken

Kalasgott


12 april 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st stora potatisar av fast sort
  • ca 5–6 dl ankfett, tillräckligt mycket för att täcka potatisstavarna
  • salt

Gör så här

  1. Skrubba och skär potatisarna i ca 1x1 cm tjocka stavar.
  2. Skölj av potatisstavarna och torka dem noggrant.
  3. Lägg dem i en tjockbottnad, vid kastrull och häll över ankfettet.
  4. Låt potatisstavarna sjuda i fettet på medelvärme tills de är mjuka, ca 30 minuter.
  5. Skaka kastrullen försiktigt med jämna mellanrum så att potatisen inte fastnar i botten.
  6. Öka värmen till högsta möjliga och fortsätt med skakandet.
  7. Efter ca 15–25 minuter är potatisstavarna vackert gyllenbruna.
  8. Lyft upp de färdiga pommes fritesen och låt dem droppa av på hushållspapper.
  9. Strö över rikligt med salt och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept