Vit choklad– och citronkräm med sommarbär

Vit choklad– och citronkräm med sommarbär
Foto: Jennie Benjaminsson

Du behöver

Vit choklad- och citronkräm

  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl färskpressad citronsaft
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 st äggulor

Till garnering

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 2 dl blandade färska bär

Gör så här

  1. Finhacka chokladen.
  2. Koka upp grädde med citronsaft och socker.
  3. Vispa i chokladen och rör smeten slät.
  4. Vispa upp äggulorna i en separat skål.
  5. Häll den heta chokladgrädden under vispning i en tunn stråle i äggulorna.
  6. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt försiktigt smeten tjockna på svag värme under omrörning.
  7. Häll upp krämen i portionsformar och låt stelna i kylen i minst 3 timmar.
  8. Vispa grädden lätt tillsammans med florsockret.
  9. Toppa portionsskålarna med grädde och färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept