Grön sallad med chèvre och valnötter

Grön sallad med chèvre och valnötter
Foto: TV4

Grön sallad med chevre och valnötter samt honung- och örtvinaigrette och grillad bruschetta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


25 september 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 dl valnötter
  • 200 g valfri grönsallad
  • 150 g smulad getost/ chevre

Vinaigrette

  • 2 dl blandade färska kryddor (basilika, timjan, persilja, dragon, gräslök)
  • 1 tsk grovt salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 2 msk vitvinsbalsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 tsk citronsaft

Grillad bruschetta

  • 1 st baguette
  • 4 st tomater
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st liten rödlök
  • 5 kvistar färsk basilika
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk extra jungfruolivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Rosta valnötterna på medium värme och ställ åt sidan för att svalna. Blanda grönsallad, valnötter och smulad ost i en stor skål. Häll på vinaigretten precis innan servering.
  2. Krossa de färska kryddorna i morteln tillsammans med salt. Häll sedan i de övriga ingredienserna och servera omedelbart.
  3. Skiva brödet i 2 centimeter tjocka skivor. Dela tomaterna och ta bort kärnorna, tärna och lägg i en skål.
  4. Finhacka rödlöken, krossa en vitlöksklyfta och blanda med tomaterna.
  5. Riv kryddorna och blanda ned I tomaterna tillsammans med 2 msk olivolja, vinägern, salt, peppar. Låt stå och dra.

     

  6. Krossa 2 vitlöksklyftor och blanda med 2 msk olivolja, salt och peppar, pensla sedan brödskivorna med detta och grilla i stekpanna på varje sida.
  7. Lägg tomatblandningen på brödet och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept