Rabarberglass med rostad havre

Rabarberglass med rostad havre
Foto: TV4

Rabarberglass med rostad havre

Av: Jeff - Dalsland

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Rabarberglass med varm, kanelrostad havre.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 400 g rabarber
  • 2-2,5 dl strösocker
  • 1 msk citron, saft

Rostad havre

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl osaltat smör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1,75 dl rostad havre

Gör så här

  1. Vispa äggulorna och sockret till en slät smet.
  2. Värm under tiden mjölken i en kastrull rör långsamt ned den i ägg/sockerblandningen. Vispa försiktigt under hela tiden.
  3. Häll blandningen i en panna och rör hela tiden till att det tjocknar, ca 5 minuter. Rör i vaniljsocker och täck över och ställ i kylskåpet i minst en timme.
  4. Blanda rabarber, socker och citronjuice i en panna och värm tills rabarberna blivit mjuka, ca 30 minuter. Sockra och tillsätt vatten om det behövs. Lägg i en skål ställ i kylskåpet tills det är dags att blanda med glassmeten.
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjöl, havregryn, sockret och kanelen med en gaffel eller i en matberedare.
  6. Smeta ut på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills det fått fin gyllene färg. Ta ut ur ugnen åt låt det svalna helt.
  7. Vispa grädden hårt och vänd ned den i glassmeten, kör sedan smeten enligt direktiven på glassmaskinen.
  8. När glassen är klar så rör du ned hälften av smuldegen och vänder ned rabarberröran. Ställ sedan in i frysen och ta fram den 15 minuter innan servering. Strössla på med resterande smuldeg innan servering.