Adventstryffel

Du behöver

  • 1,25 dl grädde
  • 30 g glykos
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 350 g mjölkchoklad
  • 200 g mörk choklad
  • 60-80 st vackra dekorations chokladkulor eller annan dekoration

Gör så här

  1. Koka upp grädde, glykos, riven ingefära och kryddor.
  2. Använd stavmixer för att finfördela allt till en jämn struktur.
  3. Finhacka mjölkchokladen, häll gräddblandningen med hjälp av en sil över chokladen och rör till en jämn smet.
  4. Häll ut smeten på bakplåtspapper i en form (ca 30 cm x 20 cm).
  5. Låt stelna i svalt utrymme (ca 17 grader) i minst 8 timmar.
  6. Skär ut bitar med kniv, storlek 2 x 2 cm och doppa i mörk tempererad choklad.
  7. Dekorera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept