Jeanettes tunna revbensspjäll med vinbärssås

Jeanettes tunna revbensspjäll med vinbärssås
Foto: TV4

Det här är något av det absolut enklaste du kan laga av revbensspjäll. Smaken är underbar och står inte alls i proportion till nedlagt arbete – tala inte om för dina gäster hur enkelt det är! Gott till är potatis och rårivna morötter.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg Revbensspjäll
  • 2 tsk salt
  • 2 dl svartvinbärsgelé
  • 0,5 tsk malen vitpeppar
  • 2 dl söt svensk senap

Gör så här

  1. Smält senap och svartvinbärsgelé långsamt i en kastrull på svag värme. Gnid in spjället med salt och vitpeppar och pensla med vinbärssås på alla sidor.
  2. Tjocka spjäll: Stek spjället i 200° ugn i ca 1 timme, lägg sidan med benen uppåt till en början och vänd efter halva tiden. Pensla med såsen några gånger. När spjället lossnar lite från benen eller har en innertemperatur på 85° är det färdigt. Tunna spjäll: Gör som ovan, men stek ca 15 minuter på varje sida.
  3. Skär upp spjället så att varje bit har ben i mitten. Servera med resten av vinbärssåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept