Jeanettes sallad

Jeanettes sallad
Foto: TV4

En god sallad till kallskuret av alla slag. Den mår bara bra av att stå och dra en liten stund innan den ska serveras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 400 g haricots verts
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk hackad persilja
  • Dressing:
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,25 dl vatten
  • 0,25 dl vinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Förväll bönorna ett par minuter i lättsaltat vatten. Kyl dem i en sil med kallt vatten.
  2. Dela blomkålen i buketter. Om man så vill kan även blomkålen förvällas på samma sätt.
  3. Blanda blomkål och bönor med det kryddgröna i en skål. Rör ihop dressingen och slå den över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept