Ungersk färskostpannkaka

Ungersk färskostpannkaka
Foto: TV4

Ungersk färskostpannkaka

Av: Jean och Gabi - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

Tùros palacsinta är en ungersk dessertpannkaka med fyllning.

Dryck
4589 Beerenauslese, Österrike

Jean och Gabi lagade även

Yalla yalla – libanesisk meze

Ungersk gryta med klimp

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannkakor

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl sodavatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker

Fyllning

  • 250 g keso/ricotta
  • 50 g ljusa russin, mjuka
  • 2 msk rom (mörk Captain Morgan)
  • 3 msk margarin
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 100 g strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • vaniljsocker

Garnering

  • florsocker
  • chokladsås
  • bär, valfria

Gör så här

Pannkakor

  1. Blanda ingredienserna till pannkakssmeten och stek tunna pannkakor.

Fyllning

  1. Blanda keso, margarin, ägg, äggula, socker med stavmixer.
  2. Tillsätt russin, rom och rivet citronskal. Blanda ihop.
  3. Lägg ca 2 msk av fyllningen på varje pannkaka och vik ihop.
  4. Pudra med florsocker och garnera med chokladsås och några bär.