Jätteräkor på grekiskt sätt

Jätteräkor på grekiskt sätt
Foto: TV4
Från Redaktionen

I Grekland lagas den här rätten på antingen havskräftstjärtar eller jätteräkor. Det här är snabblagad lyx. Bjud ett grovt vitt bröd till eller möjligen ris om ni är riktigt hungriga.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

13 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400-500 g djupfrysta jätteräkor
  • 1 burk hela tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liten knippa persilja
  • 1 tsk oregano
  • 100 g fetaost

Gör så här

  1. Skär tomaterna grovt och spara spadet. Hacka persiljan. Skala och finhacka löken. Skär fetaosten grovt. Fräs löken i olja några minuter. Häll sedan på tomaterna med sitt spad, vin, oregano, hälften av persiljan och 1/2 tsk salt. Ta till sist några tag med pepparkvarnen och rör om.
  2. Koka långsamt utan lock i 4–5 minuter. Lägg så i räkorna, sänk värmen en aning och koka, fortfarande utan lock, i 6–7 minuter.
  3. Rör ner fetaosten. När den börjar mjukna tar du grytan av värmen. Strö över resten av persiljan och sätt grytan på bordet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept