Jordgubbstiramisu

Jordgubbstiramisu
Foto: TV4

Jordgubbstiramisu

Av: Jasna - Borås

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

2h 30 min

En jordgubbstiramisu med apelsinjuice och kakao.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

Dryckestips
Vitt ungersk dessertvin Tokaji

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 100 g florsocker
  • 2 dl grädde
  • 500 g mascarpone
  • 2 msk mörk rom
  • 250 g kattungor, kex
  • 3,5 dl apelsinjuice

Garnering

  • kakao
  • Mörk choklad, hyvlad
  • Vit choklad, hyvlad
  • jordgubbar
  • ev jordgubbssås

Gör så här

  1. Skölj jordgubbarna.
  2. Ansa och torka av dem.
  3. Skär bären i mindre bitar.
  4. Lägg dem i en skål och pudra över hälften av florsockret.
  5. Vispa grädden.
  6. Rör ut mascarpone med resten av florsockret och romen i en skål.
  7. Blanda de marinerade jordgubbsbitarna, mascarponen och grädden.
  8. Stryk ut ett lager jordgubbsmascarpone i en fyrkantig form.
  9. Doppa kattungorna snabbt i apelsinjuice och placera dem omlott bredvid varandra i formen.
  10. Fördela hälften av återstående jordgubbs- mascarponen ovanpå och jämna ut.
  11. Lägg ett andra lager indränkta kattungor ovanpå.
  12. Täck med resten av jordgubbs- mascarponen och jämna till.
  13. Täck tiramisun med plastfolie och ställ den kallt i 2 timmar.

Vid servering

  1. Fördela tiramisun i portionsformar eller glas.
  2. Sikta över kakao och hyvla chokladen strax före servering.
  3. Garnera eventuellt med jordgubbssås och jordgubbar.