I samarbete med Scan

Järpish på vitlöksflatbread

Scan Järpish på vitlöksflatbread
Foto: Scan

Du behöver

  • 1 pkt Järpish Lime & Chili Scan

Flatbread

  • 1 pizzadeg på rulle
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök, finriven
  • 1 dl salladslök, tunt skivad
  • salt och peppar

Puré

  • 0,5 kg morot, skalad och skurna i bitar
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 0,5-1 msk ingefära, finriven
  • 100 g färskost
  • salt

Sallad

  • 3 st citroner
  • 250 g cocktailtomater, halverade
  • 1-2 salladslökar, skivade
  • 1-2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Flatbread
    Rulla ut den och dela den i 5 cm breda strimlor. Blanda ihop 0,5 dl olja, vitlök och salladslök, krydda med salt och peppar. Pensla resterande olja på brödstrimlorna" och stek dem i panna 2-3 min per sida på medelhög värme. Lyft ur dem ur pannan och pensla på vitlöksolja och servera.
  2. Puré
    Lägg morötterna och vitlök i en kastrull, täck med vatten och salta. Koka upp och sjud i 10-15 minuter tills morötterna är mjuka. Sila av vatten och lägg sen i mixern, mixa slät med ingefära, färskost och smaka av med citron och salt.
  3. Sallad
    Filéa citronen och blanda med tomater, lök och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  4. Stek järpisharna. Bred på puré på nystekta flatbread, lägg på Järpish och toppa med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept