Japansk schnitzel med nudlar och sojamajonnäs

koket.se
Japansk schnitzel med nudlar och sojamajonnäs
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Japansk schnitzel med nudlar och sojamajonnäs

16 ingredienser

25 m

Frasig, pankopanerad schnitzel med nudelsallad och sojamajonnäs.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kalvschnitzlar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk vatten
  • 3 dl pankoströbröd
  • 3 msk sesamfrön (svarta och vita)
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 dl äggnudlar, kokta
  • 100 g champinjoner
  • 6-7 sticklökar
  • 1 morot
  • 1 dl alfaalfagroddar
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Salta köttet och börja med paneringen. Vänd först i mjöl, sedan uppvispad ägg (blanda gärna i lite vatten så ägget blir jämnare fördelat) och sist i pankoströbröd blandat med sesamfrön.
  2. Stek sedan schnitzlarna i olja, cirka 3-4 minuter på varje sida.
  3. Blanda majonnäs med sojan och sesamoljan, vispa ihop tills den är slät.
  4. Strimla färsk ingefära, vitlöksklyftan, champinjoner, sticklökar och morot fint. Stek på hög värme. Vänd upp med alfaalfagroddar och kokta nudlar. Blanda ordentligt och servera med schnitzel och majonnäsen.