Japansk omelett ”okonomiyaki”

Japansk omelett ”okonomiyaki”
Foto: Pelle Bergström

Japansk omelett ”okonomiyaki”

Av: Modekokboken

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

20 m

Omelett med sojamarinerat sidfläsk och spetskål. Detta är Robert Rydbergs, i samarbete med kocken Jonas Svensson, bidrag till Modekokboken där svenska modepersonligheter bjussar på sina paradrätter och favoritrecept.

Ingredienser

portioner
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl spetskål
  • matolja, för stekning
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 2 dl soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk strösocker

Tillbehör

  • majonnäs (japansk)
  • chilipulver (shichimi togarashi)

Gör så här

  1. Blanda mjöl, mjölk, ägg och tillsätt sedan salt till omelettsmeten.
  2. Vispa sedan ihop marinaden till fläsket, alltså – soja, hoisin, sesamolja, socker.
  3. Skär fläsket i bitar och pensla med sojamarinaden.
  4. Strimla kålen tunt och värm sedan en panna till stekning.
  5. Börja med att steka fläsket, värm sedan stekpannan igen och tillsätt lite matolja, häll i smeten och lägg på kålen och fläskbitarna, baka sedan omeletten klar i pannan.
  6. Servera med lite majonnäs, shichimi togarashi och sojamarinaden.