Japansk omelett ”okonomiyaki”

20 m
4
Japansk omelett ”okonomiyaki”
Foto: Pelle Bergström
20 m
4

Du behöver

  • 4,5 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl spetskål
  • matolja, för stekning
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 2 dl soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk socker

Tillbehör

  • japansk majonnäs
  • shichimi togarashi (chilipulver)

Gör så här

  1. Blanda mjöl, mjölk, ägg och tillsätt sedan salt till omelettsmeten.
  2. Vispa sedan ihop marinaden till fläsket, alltså – soja, hoisin, sesamolja, socker.
  3. Skär fläsket i bitar och pensla med sojamarinaden.
  4. Strimla kålen tunt och värm sedan en panna till stekning.
  5. Börja med att steka fläsket, värm sedan stekpannan igen och tillsätt lite matolja, häll i smeten och lägg på kålen och fläskbitarna, baka sedan omeletten klar i pannan.
  6. Servera med lite majonnäs, shichimi togarashi och sojamarinaden.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept