Janssons frestelse

Janssons frestelse
Foto: TV4

Denna rätt är självklar på julbordets småvarma avdelning. Frestelsen fungerar även som lunchrätt och är omtyckt vickningsmat – då passar det utmärkt med öl och brännvin till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 potatisar
  • 20 ansjovisfiléer
  • 2 gula lökar
  • smör till form
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva löken och skala och strimla potatisen som tändstickor. Smöra en eldfast form och lägg hälften av potatisstrimlorna i bottnen. Täck med ansjovisfiléer, spara spadet. Lägg på lök och resterande potatis.
  2. Packa ihop ingredienserna i formen något, slå över ansjovisspad och strö över ströbröd. Slå över grädde och grädda i ugnen i 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept