Janssons frestelse

Janssons frestelse
Foto: TV4

En mycket populär lunchrätt och nattamat. Rätten är troligen uppkallad efter operasångaren Pelle Janzon, som levde i slutet av 1800-talet. Till Janssons frestelse äter vi gärna knäckebröd med stark ost och sköljer ner det hela med öl och snaps.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 råa potatisar
  • 1 gul lök
  • 125 g ansjovisfiléer
  • peppar
  • 3 dl grädde
  • ströbröd
  • smör

Gör så här

  1. Skala och strimla potatisarna och löken fint. Varva strimlorna med ansjovisfiléerna i en ugnssäker form. Peppra lite mellan lagren.
  2. Häll grädden tillsammans med ansjovisspadet i formen. Strö över ströbrödet och klicka på smör.
  3. Grädda i 200° ca 45 minuter. Späd eventuellt med mer grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept