Janssons frestelse

Janssons frestelse
Foto: TV4

En god Jansson kan man servera när som helst. Självklar på julbordet men lika omtyckt till lunch, middag eller supé.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 0,75 kg potatis, strimlad
  • 2 stora gula lökar, skivade
  • 1 stor ask ansjovisfiléer
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • ströbröd
  • margarin
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Fräs löken mjuk i margarin i en stekpanna.
  3. Varva potatis, lök och ansjovis i lättsmord ugnsform med potatis överst. Strö lite peppar mellan lagren.
  4. Slå på ansjovisspadet och sen grädde så det knappt når upp till potatisen.
  5. Strö på lite ströbröd, hyvla margarin över.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk, ca 45 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept