Hallonsaft

Från Nyhetsmorgon

Ta till vara på de hallon du inte hinner äta upp och koka en underbart god saft!

8 september 2008
Visa mer

Du behöver

  • 1000 g mogna hallon
  • 750 g socker
  • 250 g vatten, 2,5 dl
  • 150 g citronsaft

Gör så här

  1. Blanda alltsammans i en kastrull och täck med plastfilm och låt marinera i 24 timmar i rumstemperatur.
  2. Sätt ugnen på 80 grader. Sätt kastrullen på spisen och koka upp under omrörning då och då.
  3. Sätt på ett lock och ställ in saften i ugnen i 3 timmar att dra.
  4. Sila saften genom en fin silduk.
  5. Koka upp saften igen och tag bort eventuellt skum.
  6. Fyll genast på steriliserade flaskor och sätt på korken med en gång. Förvara i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept