Drottningsylt med Valrhona Manjari choklad

Från Nyhetsmorgon

En lyxig drottningsylt med, förutom hallon och blåbär, smak av härlig choklad.

25 juli 2008
Visa mer

Du behöver

  • 500 g blåbär
  • 500 g hallon
  • 800 g socker
  • 75 g citronsaft
  • 200 g mörk choklad Valrhona Manjari

Gör så här

  1. Blanda bären med socker och citronsaft i en kastrull och koka till 105 c med en termometer under omrörning.
  2. Tag då och då bort eventuellt skum med en skumslev, pensla ner kanten inuti då och då med en pensel.
  3. Vill du eller har du inte en termometer, gör ett sk, syltprov på en kall tallrik och kontrollera att den stelnar.
  4. Rör ner den hackade chokladen tills den smält.
  5. Häll upp i steriliserade syltburkar och skruva på locken med en gång och vänd burkarna upp och ner och låt stelna tills nästa dag tvätta burken och sätt på en syltetikett.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept