Jambalaya med kyckling

4

Du behöver

  • 1 st paprika
  • 0,5 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st tomater
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 bit kryddstark korv, ca 25 g
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk jambalayakrydda el 0,5 tsk vardera av oregano, svartpeppar, vitpeppar, salt, timjan samt 2 krossade lagerblad och 1 knivsudd kajennpeppar,"
  • 1 dl ris
  • 2 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 2 st kycklingfiléer

Gör så här

  1. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skölj och hacka purjolöken. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och tärna tomaterna. Skiva sellerin. Hacka korven.
  2. Fräs grönsaker och korv i oljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddorna och riset, Låt allt blandas väl. Tillsätt buljongen och låt koka ca 20 min.
  3. Koka upp lite vatten i en kastrull, Strimla kycklingfiléerna. Lägg strimlorna i det kokande vattnet i 30 sek. Rör om då och då.
  4. Blanda i kycklingen i Jambalayan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept