Gäddfärsbiffar

Gäddfärsbiffar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
jan boris-moller
jan boris-moller

Gäddfärsbiffar

Av: Jan Boris-Möller

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 min

Krämigt goda biffar på gäddfärs går snabbt och lätt att laga.

Ingredienser

portioner
  • 600 g gäddfärs
  • 2-2,5 dl grädde
  • 1-2 ägg (2 små el. 1stort)
  • ev ströbröd, el maizena
  • 2 msk färsk pepparrot
  • vitpeppar (efter smak)
  • salt (efter smak)

Till servering

  • färsk pepparrot, riven
  • smör, skirat

Gör så här

  1. Lägg den kalla färsen i en matberedare och tillsätt alla övriga ingredienser (dela gärna upp det hela i två omgångar).
  2. Kör på full effekt i 1 min. Tillsätt ev. lite maizena eller ströbröd om färsen är för lös att forma.
  3. Forma bollar av färsen med exempelvis en sked som doppas i kallt vatten.
  4. Lägg bollarna i stekpanna och tyck till så att de blir platta. Stek lätt i 1/2 min per sida, lite beroende på tjockleken (de skall hålla 60 grader i mitten).
  5. Servera med riven pepparrot och skirat smör.