Gäddfärsbiffar

20 min
4
Gäddfärsbiffar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
4

Du behöver

  • 400 g färsk gäddfärs
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk pepparrot
  • 1 msk vitpeppar
  • 2,5 msk salt
  • riven pepparrot, till servering
  • skirat smör, till servering

Gör så här

  1. Lägg den kalla färsen i en matberedare och tillsätt alla övriga ingredienser (dela gärna upp det hela i två omgångar).
  2. Kör på full effekt i 1 min.
  3. Forma bollar av färsen med exempelvis en sked som doppas i kallt vatten.
  4. Lägg bollarna i stekpanna och tyck till så att de blir platta. Stek lätt i 1/2 min per sida, lite beroende på tjockleken (de skall hålla 60 grader i mitten).
  5. Servera med riven pepparrot och skirat smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept