Hjortronsufflé

35 min
4
Hjortronsufflé
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
35 min
4

Du behöver

  • 1,5 st äggulor
  • 4 st äggvitor
  • 2 msk smör
  • 1 msk smör, till att smöra formarna med
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk hjortronsylt
  • 0,5 msk citronsaft
  • socker, till att strö formarna med
  • 2 st suffléformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och sockra suffléformarna.
  2. Smält smöret och ta bort kastrullen från värmen.
  3. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Tillsätt sedan mjölken. Vispa över värme tills du får en slät gröt.
  4. Rör ner hjortronen och äggulorna.
  5. Vispa äggvitorna med citronsaften vitt och pösigt. Den ska vara lätt och smidig i konsistensen och inte bli så hård att den flockar sig.
  6. Blanda samman med hjortroncrèmen.
  7. Fyll formarna och sätt in i ugnen i cirka 15-25 minuter beroende på storlek och tjocklek. Den är färdig när den har en temperatur på 86-90 grader. Kontrollera med hjälp av en grilltermometer.
  8. När sufflén är färdig ska konsistensen vara krämig och ytan lite lätt knaprig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept