Viltgryta

10

Du behöver

  • 3 kg viltkött, älg eller hjort (bog/innanlår)
  • 3 st gul lök, hackad
  • 0,5 kg blandade bönor som legat 10 tim i blöt (får en vikt av 1 kg)
  • 1 kg färsk svamp, t ex champinjoner
  • 2 dl färska lingon
  • 100 g persilja
  • 1 l buljong
  • 2 dl grädde
  • maizena
  • 2 l vatten
  • 20 st enbär
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Tärna köttet. Koka frampartibitarna i 40 min, bakpartibitarna blancheras, dvs doppas i kokande vatten i 30 sekunder. När köttet är klart lägg det åt sidan.
  2. Gryta:
  3. Koka ihop buljong, senap, gul lök, grädde med enbären och vatten i 10 min. Red såsen med maizena.
  4. Dela champinjoner i kvartar. Koka dom i 30 sekunder. Koka bönorna i saltat vatten tills dom blir tuggvänliga.
  5. Blanda ihop alla delarna: sås, kött, bönor, svamp och lingon. Hacka persilja och strö över. Vill du ha grytan mer barnvänlig, så rör i 1/2 dl brun farin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept