Vildand och duva med whiskeysås

4

Du behöver

  • duva
  • vildand

Sås:

  • buljong eller gulaschsoppa på burk
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl balsamicovinäger
  • 1 st äpple
  • ev vatten
  • maizenamjöl
  • whiskey, gärna rökig
  • salt

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från fågeln. Lägg fågeln i kokande vatten, ställ kastrullen åt sidan. Ta upp fågeln när den har en temperatur på 50-52 grader. Linda in i aluminiumfolie.
  2. Sila gulaschsoppan. Koka upp buljongen/soppan. Ställ åt sidan.
  3. Smält sockret i en kastrull (ska ej koka). Tillsätt vinägern - lite i taget. Häll sedan i buljongen samt ev vatten för rätt mängd. Koka upp. Red med maizena, salta, häll i whiskey. Koka upp.
  4. Skär upp fågelköttet, salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept