Wraps med grillad lammkebab och pistaschnötter

Wraps med grillad lammkebab och pistaschnötter
Foto: Fremantle/TV4
Jamie Oliver närbild
Jamie Oliver närbild

Wraps med grillad lammkebab och pistaschnötter

Av: Jamie Oliver

Från: Hemma hos Jamie

15 ingredienser

Grillad kebab som serveras i tortillabröd eller tunnbröd med en god sallad.

Se fler recept från

Hemma hos Jamie

Riktig kebab är jättegott, med nötter, kryddor, örter och frukt – det vet alla som skakat den äkta varan. I det här receptet har jag använt kryddan sumac, men om du inte hittar någon så går det bra att ersätta med rivet cironskal. /Jamie Oliver

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfilé, hackad i 2,5 cm bitar
  • 2 msk timjanblad, färska
  • 1 msk chilipulver
  • 4 msk sumak (eller rivet skal från en citron)
  • havssalt
  • svartpeppar, grovmalen
  • en näve pistachnötter, skalade
  • några nävar blandade salladsblad, t ex romansallad, endiver och rucola, sköljda, slungade och hackade
  • en liten kruka mynta, färsk, plockade blad
  • 1 rödlök, skalad och fint skivad
  • 1 citron
  • en kruka slätbladig färsk persilja, plockade blad
  • extra virgin olivolja
  • 4 tunnbröd (eller tortillabröd)
  • 4 msk yoghurt

Gör så här

  1. Tänd utegrillen eller hetta upp en grillpanna.
  2. Lägg lammköttet i en matberedare med det mesta av din timjan, chili, kummin, sumac/cironskal(spara lite av kryddorna för att strössla över senare), lite salt, peppar och alla pistachnötterna.
  3. Mixa till köttfärs och forma till korvar som du trär på grillspett.
  4. Blanda sallad och mynta i en skål, och i en annan skål blandar du den skivade löken med en rejäl nypa salt och peppar samt en skvätt pressad citron(syran kommer att göra den råa löken mildare och lite inlagd).
  5. Blanda ihop allt med fingrarna och tillsätt persiljan.
  6. Grilla kebaben så att de får fin färg på alla sidor.
  7. Gör en dressing till salladen och myntabladen av olivolja, citronsaft och lite salt och peppar.
  8. Värm dina tortillas eller tunnbröd i grillpannan eller på grillen i ungefär 30 sekunder och lägg lite av salladen och löken på.
  9. När kebaben är klar drar du av dem från grillspetten och placerar dem på bröden. Strö över lite av kryddorna som du sparat.
  10. Blanda ihop allting på brödet och ringla över lite yoghurt(eller låt gästerna göra detta själva vid bordet).