Inlagd sill med klassiska tillbehör

Inlagd sill med klassiska tillbehör
Foto: Davis Loftus

Jamie Olivers sill med fräsch smak av rödlök, citron, gräddfil och dill passar perfekt till påsk eller midsommar.

Se fler recept från

Jamie upptäcker



Sillen är kanske en underskattad fisk i resten av världen, men om jag har lärt mig någonting på den här resan så är det att svenskarna tar den på största allvar. Jag är väldigt glad att jag på nytt fick uppleva sillens fröjder under mitt besök, för jag upptäckte verkligt kreativa, oemotståndliga inläggningssmaker: allt från dill till rödlök, kryddnejlikor och till och med currymajonnäs! Sillen håller sig bra i kylen och kommer bara att vänta på att användas som sagolik förrätt, eller som huvudrätt med färskpotatis och en enkel grönsallad. Jag uppmanar alla att pröva den./Jamie Oliver

6 april 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st inlagda sillar à cirka 80 g, eller 8 små sillar
  • 1,5 dl gräddfil
  • en knippa gräslök, finhackad
  • 1 st liten rödlök, skalad och mycket finhackad
  • valfritt: löjrom
  • 1 st citron
  • valfritt: dillkronor, vid servering
  • valfritt: rågbröd och smör, vid servering

Gör så här

  1. Lägg 1 eller 2 sillar mitt på varje tallrik och skeda några klickar gräddfil över var och en.
  2. Strö en stor näve hackad gräslök och finhackad lök över, och klicka dit en liten sked löjrom, om du vill.
  3. Till slut river du lite citronskal över varje portion och garnerar med några dillkronor.
  4. Servera med rågbröd och smör, och en klyfta citron att pressa över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept