Shabu-shabu på vildsvinsrygg

25 min
4
Från Jaktlust

Shabu-shabu är så kallad fondue rätt betyder swisch ner i grytan och kommer ifrån det japanska köket, köttet kan således vara tillagat eller bli kokt direkt grytan.

26 oktober 2009
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Köttet

  • 3 msk olivolja
  • 800 g benfri kotlettrad (Vildsvin)

Buljonggryta

  • 2 st schalottenlökar i skivor
  • 1 st chilifrukt hackad
  • 1,5 l hönsbuljong
  • 2 påsar med misogrund (blue dragon)
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 10 st shitakisvampar
  • 6 st gula kantareller i bitar
  • 6 st salladslökar i bitar
  • 150 g salladskål i bitar
  • 1,5 dl färska munggroddar
  • 1 dl skuren koriander
  • 20 st färska ärtor
  • 2 dl tärnad tofu (sojabönost)
  • salt

Dippsås

  • 0,5 st citron pressad
  • 2 dl japansk soya
  • 1 msk rostad sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Stek köttet hasigt i het panna utan kryddor, låt vila.
  2. Börja med buljongen, misogrunden i med grönsaker efter kokordning krydda med chili och lite salt koka i ca 10-12 minuter.
  3. Skivat kött läggs i mot slutet och koriandern sist.
  4. Blanda soyan med rostade frön och sesamoljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept