Svamp- och potatispaj med prästost

6 - 8

En enkel vardagsrätt som passar perfekt efter en lång dag i skogen eller på stan.

2 december 2008
Visa mer
6 - 8

Du behöver

Pajdeg

  • 175 g vetemjöl
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 krm salt
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • smör
  • olja
  • 5 dl svamp, kantarell eller karl-johan, grovt skurna
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 4 st kalla potatisar, skurna i stora bitar
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 200 g prästost, grovt riven
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen och låt degen vila 1 timme.
  2. Kavla ut degen tunt och lägg den i en ugnssäker form. Baka i ugnen i cirka 10 minuter på 175 grader.
  3. Fräs svampen i smör och olja, tillsätt lök. När löken är mjuk, blanda i potatis, salta och peppra. Blanda i dillen.
  4. Lägg ost i botten av pajformen, fyll upp med svamp och potatis. Blanda ägg och grädde och häll blandningen över pajdegen i formen. Grädda i ugn på 175 grader i cirka 20 minuter. Servera varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept