Smördegsinbakad hälleflundrafilé

Du behöver

  • 800 g hälleflundrafilé
  • 200 g Philadelphiaost med vitlök och örter
  • salt och peppar
  • 1 paket smördeg
  • 1 st äggula
  • 1 st schalottenlök
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1,4 dl fiskbuljong
  • maizena

Gör så här

  1. Dela fileérna i skinn- och benfria portionsbitar. Skär några skåror i varje bit som fylls med mjukost t ex vitlök och örter. Salta och peppra.
  2. Baka över en smördegsplatta som penslas med äggula, över fisken.
  3. Baka i ugn i 200 grader. In med fisken i cirka 12-15 min eller tills smördegen har fått lite frasighet och färg.
  4. Hacka och fräs lite schalottenlök tills den är mjuk.
  5. Blanda grädde, vitt vin och fiskbuljong. Låt koka till halva mängden. Red av med maizena.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept